Elsk dig selv.

1. Drop Janteloven. Selvfølgelig er du er noget, og lige så god som alle andre. Vi er alle lige værdifulde.
2. Vær god og mild mod dig selv og andre, for vi deler alle den samme skæbne.
3. Hvis dine forældre, børn eller partner ikke kan elske dig, behøver det ikke at være din skyld. Måske har de aldrig lært kunsten at elske.
4. Find dine egne værdier. Hvad har du lyst til, hvad brænder du for, og hvad der kan gøre dig glad. Syng, dans, grin og græd, og vær til stede i dit liv her og nu.
5. Lad være med med at tro, at du ikke er god nok, fordi du f.eks. ikke kan spille violin eller tale engelsk. Find derimod ud af, hvad du er god til og accepter, at du ikke kan være god til det hele.
6. Undgå at spejle dig i andre og tro ikke på andres bedømmelse af dig. Den er subjektiv ligesom din egen bedømmelse af dig selv. Hvis du vil lære dig selv at kende, så læg mærke til, hvad du ser hos andre. Peger du med en finger på en anden person, er der stadig tre fingre, der peger på dig selv. Det gælder også for dem, du har kontakt med.
7. Undgå at sammenligne dig selv med andre. Som regel ser du kun deres facade, som er pyntet, fordrejet og uvirkelig.
8. Lad være med at bebrejde dig alt, hvad du har gjort forkert i fortiden. Når noget er sket, kan du alligevel ikke kan lave om på det, og da du gjorde det, troede du sikkert, det var rigtigt. Accepter at du kan lave fejl og se dem som noget, du kan lære af. Selv en jonglør kan fejle. Hvis du er bange for at lave fejl, så prøv at lave en fejl med vilje.
9. Følg dit hjerte, tag hensyn til andre, men prøv ikke på at leve op til deres forventninger. Andre har forskellige forventninger, som nok ikke svarer til dine egne. Derfor er det umuligt.
10. Hvis nogen behandler dig dårligt, generer dig eller mobber dig, behøver det ikke at være din skyld. Se personen som en, der selv har problemer og hav ondt af ham. Føler du dig krænket, så gør dig fri af følelsen af at være krænket.
11. Accepter din krop som dit redskab og ikke som en pyntegenstand. Intet er perfekt,
heller ikke din krop. Det perfekte er en illusion, som ikke eksisterer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *